SVETLANI SU ĆERKU OTELI IZ NARUČJA PA JE DALI NA USVAJANJE: Tražila je po svetu 40 godina, a onda...
Slađana i Svetlana, Foto: TV PINK / SCREENSHOT

POTRESNO

SVETLANI SU ĆERKU OTELI IZ NARUČJA PA JE DALI NA USVAJANJE: Tražila je po svetu 40 godina, a onda...

Kada se rodila, imala je beleg na desnoj nozi, na butini

Objavljeno:

Posle 40 godina Slađana Stojanović i Svetlana Vasić, majka i ćerka, ponovo su se srele. Svetlana je ostala trudna sa samo 20 godina. Kako je živela u tradicionalnom, zabačenom mestu gde je bilo sramota biti samohrana majka, gotovo po rođenju Slađane, majka i tetka su joj oduzele dete i za svoju devojčicu nije čula punih 40 godina. Kako kaže, svoje dete tražila je punih 40 godina po celom svetu, a devojčica je rasla na samo 30 kilometara od nje!

Slađana Vasić, žena koja je koja je pronašla svoju majku posle čak 40 godina, je u Novom jutru sa Jovanom Jeremić, podelila detalje dirljivog susreta i saznanja da je usvojena.

- Od kada sam srela svoju majku, život mi se promenio. Još uvek ne mogu da shvatim da se to desilo. Znam sada je pored mene, ali to su bile godine iščekivanja, patnji i bola. Šok koji još uvek traje - rekla je Slađana i objasnila kako je došlo do dirljivog susreta:

Ćerka
Ćerkafoto: TV PINK / SCREENSHOT

- Ja sam kontaktirala udruženje prva. Imala sam 13 godina kada su mi moji usvojitelji rekli da mi je majka prilično mlada i da nije htela da me čuva. Posle toga sam se povukla u sebe, a kroz glavu mi je prošlo milion pitanja, zašto sam ostavljena? Patila sam i oni su to primetili. Imala sam lepo detinjstvo, ali je uvek falio deo mene. Kako je vreme prolazilo, sve mi je falilo sve više. Bila sam jako mlada kada sam ostala bez roditelja koji su me usvojili i sve je češće krenulo da mi se vrzma po glavi, gde je moja biološka majka. Posle sam se udala, dobila ćerku, koja je prva krenula da poteže temu u želji da nađemo njenu baku. Kontaktirala sam udruženje koje mi je konačno pomoglo da pronađem i dotaknem osobu od čije sam krvi nastala ja - rekla je Slađana.

Svetlana Stojanović, njena majka, objasnila je kako je izgledao trenutak kada su joj uzeli dete.

- Ja sam bila psihički obolela i niko me nije razumeo. Posmatrala sam drugu decu i očekivala njen plač i hod, a nje nije bilo pored mene. Težak je to period života. Bila sam nemoćna da se suprotstavim okolini u kojoj živim. Moje je dete to preživelo, a i ja - rekla je Svetlana i objasnila kako je izgledao dan kada su joj oteli ćerku:

- Tetka koja je uzela moju ćerku iz naručja i dali je u Centar za socijalni rad je još uvek živa. Ona je sve to uradila na inicijativu mog oca. Kad su mi je uzeli, ja nisam bila psihički svesna - rekla je Svetlana za "Pink".

Kako je otkrila, beleg sa kojim se njena ćerka rodila tražila je svuda po svetu, a ona je bila samo na nekoliko kilometara od nje.

Majka
Majkafoto: TV PINK / SCREENSHOT

- Kada se rodila, imala je beleg na desnoj nozi, na butini. Išla sam u Dansku, Hamburg, Švajcarska... Ne bi li videla beleg na nozi. Imala sam osećaj da ću je pronaći. Verovala sam da ću je naći. Kada sam je ugledala posle 40 godina osetila sam samo sreću i radost, bila sam tada najsrećnija žena na svetu. I želim da poručim svima da ne odustaju od traženja svoje dece, mojoj sreći sada nema kraja - rekla je Svetlana gostujući na "Pink TV".

Bonus video:

00:50

SAVIĆIMA VRAĆENA ĆERKICA: Pogledajte kako je izgledao prvi susret usvojene devojčice (3) i roditelja (KURIR TV)

(Espreso / Pink / Blic / Sofija Vulićević / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.